Kategória: SEO alapok

SEO alapok alatt olvasható cikkeim Neked szólnak, ha

  • Semmilyen SEO (keresőoptimalizálás) alapismerettel nem rendelkezel, de érdekel, hogy mi is ez tulajdonképpen.
  • Hallottál már a keresőoptimalizálás fontosságáról, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá.
  • Szeretnéd a SEO alapokat legalább olyan szinten elsajátítani, hogy a saját honlapodon az alapbeállításokat el tudd végezni.
  • Szeretnéd szakemberre bízni a honlapod keresőoptimalizálását, de nem akarod, hogy megvezessenek.

Egy kép többet mond ezer szónál, tartja a mondás. Ha szeretnéd ütős cikkekkel, vagy közösségi média posztokkal erősíteni az online jelenléted, elkerülhetetlen az egyedi, figyelemfelkeltő képek használata. Ehhez viszont szükséged lesz egy jó képszerkesztőre. A lehetőségek tárháza széles, de én Read more…

Nem elég tudni mi az a kulcsszó és mik a kulcsszókutatás lépései, az elméleti tudást gyakorlatba is át kell emelni. A hatékony kulcsszó keresést megkönnyítheted néhány kulcsszó kereső program használatával. De tudod milyen kulcsszó kereső eszközök állnak a rendelkezésedre?

Éppen most kezded beleásni magad a SEO (keresőoptimalizálás) világába, de csak kapkodod a fejed, mert a témában fellelhető cikkek tele vannak szakszavakkal. Ne aggódj! A SEO szakszótár éppen azért lett összeállítva, hogy segítségedre legyen a leggyakoribb szakmai kifejezések megértésében.

A vállalkozásod életében igazi mérföldkő a honlapod elkészítése. Ha célod, hogy bevételt is generáljon, akkor kialakításakor arra kell fókuszálnod, hogy mit szeretnének látni a látogatók, amikor az oldaladra kattintnak. Nézzük milyen a jó honlap a felhasználók szemében.

A kulcsszó fogalmát már megismerhetted a “Mi az a kulcsszó” cikkemben. Az elméleti ismeretek után jöhet a gyakorlat. Most megtudhatod mi a kulcsszókutatás folyamata, és hogyan tudsz összeállítani egy ütős kulcsszólistát honlapod keresőoptimalizálásához.

Végre kész a honlapod. Örülsz… Vagy nem teljesen? Van valami hiányérzeted? Üresnek érzed? Szeretnél rá több tartalmat, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Mindenhol olvasod, hogy használj kulcsszavakat, de nem is tudod igazán mi az a kulcsszó?

Egy ház építése nem megy biztos alapok nélkül. Tetőt sem rakhatsz stabil falak nélkül. Ha szeretnél a Google rangsor elejére kerülni, a honlapodat is lépésről lépésre kell felépítened, mint egy házat.

Érdekel mi az a SEO vagy más néven keresőoptimalizálás? A SEO nem más, mint a honlapodon végzett azon tevékenységek összessége, melyek eredményeként a weboldalad a keresők találati listájának elejére kerül. Ezzel nő a honlap-látogatottságod, ami növeli a vevőid számát, tehát Read more…

SEO fogalma

A SEO a search engine optimization angol kifejezés rövidítése. Szó szerinti fordítása: kereső motor optimalizálás, de magyarosan keresőoptimalizálásnak szoktuk nevezni. A SEO (keresőoptimalizálás) a honlapon végzett olyan tevékenységek összessége, melynek eredményeként a weboldal a keresőmotorok találati listáján magasabb helyezést ér el és ezáltal nagyobb látogatóforgalmat generál.