Egyszeri seo elemzés

Tudtad, hogy a honlapok SEO elemzése során feltárt hiányosságok kijavítása az esetek többségében azonnali javulást eredményez a keresőben?

Az egyszeri SEO elemzés folyamata

SEOportal szövegírás

Előkészületek​

 • Konzultáció a vállalkozás piaci helyzetéről, a honlappal szemben támasztott elvárásokról, és célokról.
 • Árajánlat elkészítése.
 • Google Search Console hozzáférés biztosítása számomra.
 • Az átvételkori eredmények mentése egy későbbi összehasonlítás céljából.
SEOportal egyszeri honlapelemzés

SEO elemzés​

 • Átvételkori állapot áttekintése.
 • Technikai hiányosságok feltárása.
 • Konkurencia elemzése.
 • Kulcsszókutatás.
 • Tartalmi elemzés.
 • Egy blogbejegyzés elkészítése, vagy átírása.
 • Belső és külső linkhálózat feltérképezése.
 • Javaslattétel a feltárt hiányosságok megszüntetésére.
 • Írásos dokumentáció elkészítése.
SEOportal stratégia

Utókövetés

 • A felmérés eredményének rövid átbeszélése.
 • A felmerülő kérdések tisztázása. 
 • A vállalt külső linkek biztosítása.
 • Záró konzultáció. 

Mikor ajánlott az egyszeri SEO elemzés?

Működő, de gyenge eredményű honlap esetén

Már jó ideje elkészült a honlap, viszonylag rendszeresen frissül a tartalom, de a keresőben nem ért el számottevő eredményeket.

A honlap jelentős változtatása előtt

Indokolttá vált a honlap jelentős szerkezeti átalakítása, ami befolyásolhatja a meglévő SEO eredményeket is.

Erős konkurencia esetén

Amikor szeretnéd megtudni, hogy mit kell változtatnod a honlapodon ahhoz, hogy a keresőben megelőzd a konkurenciát.

Jó eredmények hirtelen visszaesése esetén

A honlap több kulcsszóra is vezető pozícióban helyezkedett el, de az eddigi helyezések hirtelen nagymértékben visszaestek.

Stratégia nélkül végzett SEO esetén

Nincs stratégia alapú SEO tevékenység, csak az innen-onnan hallott ötletek lettek ad hoc módon kivitelezve.

Cégen belüli SEO esetén

Ha egy részletes szakmai útmutató segítségével te magad szeretnéd a honlapod keresőoptimalizálását elvégezni.

Gyakori kérdések az egyszeri seo elemzésről

A Google ingyenes szolgáltatása, amely részletes adatokat nyújt a weboldal keresőbeli eredményeiről és hibáiról. Ezek alapján készíthetünk akciótervet az oldal javítására.

Technikai hiányosságok például: gyenge tárhelyszolgáltató, rosszul felépített weboldal, lassú betöltési sebesség, indokolatlanul sok bővítmény, nem karbantartott weboldal, SSL tanúsítvány hiánya stb.

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálás azon része, amely során szisztematikusan felkutatjuk és összeállítjuk azoknak a kulcsszavaknak a listáját, amelyekre a honlapot rangsorolni szeretnénk.

Tartalom minden olyan információ, amelynek célja a honlap látogatóinak tájékoztatása a vállalkozásunkról, termékeinkről, szolgáltatásainkról stb. Tartalom lehet például a honlapunkra írt blogbejegyzés, de az adatkezelési tájékoztató is.

A blogbejegyzéseiden keresztül bemutathatod a szakmai hozzáértésedet, és bizalmat építhetsz ki a látogatóidban. A Google rangsorolásban is jelentős szerepet kap a honlap tartalma, így minél több keresőoptimalizált, egyedi bejegyzés van a honlapodon, annál jobb eredményeket érhetsz el a keresőben.

A link, vagy más néven hivatkozás, amikor egy weboldal a te weboldaladat megjelöli és hivatkozik rá. Minél több olyan weboldal létezik, amely a te oldaladra hivatkozik, annál értékesebbnek tart a Google, hiszen akit gyakran emlegetnek, az értékesebb, mint akit ritkán.

A szerződéskötést és a szükséges hozzáférések biztosítását követően, maximum 30 napon belül elkészül az elemzés.

Nem, a SEO elemzés konkrétan a te weboldaladról szól, és minden fejlesztési javaslat konkrétan a te weboldaladra vonatkozik, az elemzés során feltárt hiányosságokra alapozva.

A SEO elemzés részét képezi egy részletes, írásos dokumentáció, mely a konkrét megoldási javaslatokat is tartalmazza. Ezeket hozzáértő szakember tudja kivitelezni. Azt, hogy a megrendelő rendelkezik-e az ehhez szükséges ismeretekkel, nem feladatom az elemzés során megítélni, de elakadás esetén a végrehajtással is megbízhatsz.

Mindez több tényező függvénye: mekkora beavatkozásra volt szükség az adott honlapon; az elemzésben javasoltak részben, vagy teljesen el lettek végezve; történt-e a honlap helyzetét befolyásoló egyéb esemény stb. Általánosságban elmondható, hogy minimum három hónapos türelmi idővel kell számolni, mire az eredmények mérhetőek lesznek. Ez lehet rövidebb, de hosszabb idő is.

Az elemzés ára függ a weboldal nagyságától és típusától. A néhány oldalas bemutatkozó weboldal elemzése kevesebb idő alatt kivitelezhető, ezáltal olcsóbb, mint egy több ezer termékes webáruház felmérése. Pontos árat a konkrét feladat ismeretében tudok adni. 

Ügyfeleink mondták

"Nagyon részletes és könnyen érthető javaslatokat kaptam a honlapom felülvizsgálatát követően. Nem is gondoltam, hogy ilyen sok dolog befolyásolja az oldal megjelenési lehetőségeit illetően. A honlap készítő értette a módosítási javaslatokat és nem is volt ellenvetése. Összességében azt mondhatom, nagyon elégedett voltam az elkészített munkával, így bátran ajánlom őt"
"A kezdetektől egyedül próbáltam beállítgatni a dolgokat a weboldalunkon, ezért elég nagy volt már a kesze-kuszaság sajnos...
A SEOportáltól egy alapos és precíz elemzést kaptunk, ahol fény derült a hibákra is és sok javaslatot tettek az egész oldal feljavítására. Mióta rendbe rakták a SEO értékeket, azóta sokkal jobb lett az elérésünk, több látogatót mutat a grafikon és szerencsére több a vásárlónk is!!
Csak azt sajnálom, hogy nem előbb találtunk rá a SEOportálra"
“A SEOportál csapata nagyon kedves és segítőkész! Minden kérdésemre érthető választ kaptam, mindemellett pedig hasznos tanácsokkal láttak el a webáruházam fejlesztésével kapcsolatban! Mindenképpen ajánlom, mert igazi szakemberek, akikben nem csalódik az ember!“

Kíváncsi vagy a honlapod SEO helyzetére?

Úgy érzed neked is egy egyszeri SEO elemzésre lenne szükséged? Ne gondolkodj sokáig, hisz minden nap számít. Minél később ér el jobb helyezés a weboldalad a keresőben, annál később leszel eredményes az online világban.