Egyszeri seo elemzés

Tudtad, hogy az esetek többségében, a honlapok SEO elemzése során feltárt hiányosságok rendbehozatala azonnali eredményt hoz a keresőben?
Fekete Tünde SEO szakértő
Fekete Tünde
SEO szakember

Az egyszeri SEO elemzés folyamata

SEOportal szövegírás

Előkészületek​

 • Konzultáció a vállalkozás pici helyzetéről, a honlappal szemben támasztott elvárásokról, és célokról. 
 • Árajánlat elkészítése.
 • Google Search Console hozzáférés biztosítása számomra.
 • Az átvételkori eredmények mentése egy későbbi összehasonlítás céljából. 
SEOportal egyszeri honlapelemzés

SEO elemzés​

 • Átvételkori állapot áttekintése.
 • Technikai hiányosságok feltárása.
 • Konkurencia elemzése.
 • Kulcsszókutatás.
 • Tartalmi elemzés.
 • Egy blogbejegyzés elkészítése, vagy átírása.
 • Belső és külső linkhálózat feltérképezése.
 • Javaslattétel a feltárt hiányosságok megszüntetésére.
 • Írásos dokumentáció elkészítése.
SEOportal stratégia

Utókövetés

 • A felmérés eredményének rövid átbeszélése.
 • A felmerülő kérdések tisztázása. 
 • A vállalt külső linkek biztosítása.
 • Záró konzultáció. 

Mikor ajánlott az egyszeri SEO elemzés?

Működő, de gyenge eredményű honlap esetén

Már jó ideje elkészült a honlap, viszonylag rendszeresen frissül a tartalom, de a keresőben nem ért el számottevő eredményeket.

A honlap jelentős változtatása előtt

Indokolttá vált a honlap jelentős szerkezeti átalakítása, ami befolyásolhatja a meglévő SEO eredményeket is.

Erős konkurencia esetén

Amikor szeretnéd megtudni, hogy mit kell változtatnod a honlapodon ahhoz, hogy a keresőben megelőzd a konkurenciát.

Jó eredmények hirtelen visszaesése esetén

A honlap több kulcsszóra is vezető pozícióban helyezkedett el, de az eddigi helyezések hirtelen nagymértékben visszaestek.

Stratégia nélkül végzett SEO esetén

Nincs stratégia alapú SEO tevékenység, csak az innen-onnan hallott ötletek lettek ad hoc módon kivitelezve.

Cégen belüli SEO esetén

Ha egy részletes szakmai útmutató segítségével te magad szeretnéd a honlapod keresőoptimalizálását elvégezni.

Kérdések az egyszeri seo elemzésről

A Google ingyenes szolgáltatása, ahol a weboldal keresőbeli eredményeiről és hibáiról kapunk részletes adatokat. Ezek segítségével készíthetünk akciótervet az oldal javítására.

Gyenge tárhelyszolgáltató, rosszul felépített weboldal, lassú betöltési sebesség, indokolatlanul sok bővítmény, nem karbantartott weboldal, SSL tanúsítvány hiánya stb.

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálásnak az a része, amely során szisztematikusan felkutatjuk és összeállítjuk azoknak a kulcsszavaknak a listáját, melyekre a honlapot rangsorolni szeretnénk.

Minden olyan információ, melynek célja a honlap látogatóinak a tájékoztatása a vállalkozásunkról, termékeinkről, szolgáltatásainkról stb. Tartalom pl. a honlapunkra írt blogbejegyzés is, de az Adatkezelési tájékoztató is.

A blogbejegyzéseiden keresztül bemutathatod a szakmai hozzáértésedet, és bizalmat építhetsz ki a látogatóidban. A Google rangsorolásban is jelentős szerepet kap a honlap tartalma, így minél több keresőoptimalizált, egyedi bejegyzés van a honlapodon, annál jobb eredményeket érhetsz el a keresőben.

Link, vagy más néven hivatkozás, amikor egy weboldal a te weboldaladat megjelöli, hivatkozik rá. Minél több olyan weboldal létezik, ami a te oldaladra hivatkozik, a Google annál értékesebbnek vél téged, hisz akit gyakran emlegetnek, az értékesebb, mint akit ritkán.

A szerződéskötést követően, és a szükséges hozzáférések biztosítása után, maximum 30 napon belül.

Nem, a SEO elemzés konkrétan a te weboldaladról szól, és minden fejlesztési javaslat konkrétan a te weboldaladra vonatkozik, az elemzés során feltárt hiányosságokra alapozva.

A SEO elemzés részét képezi egy részletes, írásos dokumentáció, mely a konkrét megoldási javaslatokat is tartalmazza. Ezeket hozzáértő szakember tudja kivitelezni. Azt, hogy a megrendelő rendelkezik-e az ehhez szükséges ismeretekkel, nem feladatom az elemzés során megítélni, de elakadás esetén a végrehajtással is megbízhatsz.

Mindez több tényező függvénye: mekkora beavatkozásra volt szükség az adott honlapon; az elemzésben javasoltak részben, vagy teljesen el lettek végezve; történt-e a honlap helyzetét befolyásoló egyéb esemény stb. Általánosságban elmondható, hogy minimum három hónapos türelmi idővel kell számolni, mire az eredmények mérhetőek lesznek. Ez lehet rövidebb, de hosszabb idő is.

Az elemzés ára függ a weboldal nagyságától és típusától. A néhány oldalas bemutatkozó weboldal elemzése kevesebb idő alatt kivitelezhető, ezáltal olcsóbb, mint egy több ezer termékes webáruház felmérése. Pontos árat a konkrét feladat ismeretében tudok adni. 

Ügyfeleim mondták

"Tünde nagyon részletes és könnyen érthető javaslatokat tett a honlapom felülvizsgálatát követően. Nem is gondoltam, hogy ilyen sok dolog befolyásolja az oldal megjelenési lehetőségeit illetően. A honlap készítő értette a módosítási javaslatokat és nem is volt ellenvetése. Összességében azt mondhatom, nagyon elégedett voltam Tünde munkájával és bátran ajánlom őt"
"A kezdetektől egyedül próbáltam beállítgatni a dolgokat a weboldalunkon, ezért elég nagy volt már a kesze-kuszaság sajnos...
Tündétől alapos és precíz elemzést kaptunk, ahol fény derült a hibákra is és sok javaslatot tett az egész oldal feljavítására. Mióta rendbe rakta a SEO értékeket, azóta sokkal jobb lett az elérésünk, több látogatót mutat a grafikon és szerencsére több a vásárlónk is!!
Csak azt sajnálom, hogy nem előbb találtunk rá a SEOportálra"
“Tünde nagyon kedves és segítőkész! Minden kérdésemre érthető választ kaptam, mindemellett pedig hasznos tanácsokkal látott el a webáruházam fejlesztésével kapcsolatban! Mindenképpen ajánlom őt, mert igazi szakember, akiben nem csalódik az ember!“

Kíváncsi vagy a honlapod SEO helyzetére?

Úgy érzed neked is egy egyszeri SEO elemzésre lenne szükséged? Ne gondolkodj sokáig, hisz minden nap számít. Minél később ér el jobb helyezés a weboldalad a keresőben, annál később leszel eredményes az online világban.