SEO szövegírás

Tudtad, hogy a Google egyik legfontosabb rangsorolási tényezője a rendszeresen frissített, releváns és magas minőségű tartalom?

SEO szövegírás folyamata

SEOportal havidíjas keresőoptimalizálás

Előkészületek

 • A weboldal aktuális tartalmának feltérképezése.
 • Kulcsszókutatás.
 • Témaválasztás a kiválasztott kulcsszavak alapján.
 • Tartalomstratégia felállítása, amennyiben több szövegről van szó.
SEOportal szövegírás

Szövegírás

 • Konzultáció az adott témáról.
 • Anyaggyűjtés a kiválasztott témában.
 • Keresőoptimalizált szöveg megírása.
 • Stilizálás és formázás.
 • Témához kapcsolódó, jogtiszta képek kiválasztása
SEOportal egyszeri honlapelemzés

Utómunkák

 • Szöveg feltöltése a weboldalra.
 • Képek optimalizálása, feltöltése.
 • Képek ALT tag megírása.
 • Title és Meta leírások elkészítése.
 • Linkek beállítása, ellenőrzése.

Mikor ajánlott a SEO szövegírás szolgáltatás?

Nincs időd szövegírásra

Számtalan egyéb dolgod van a vállalkozásban, a honlapod tartalomfejlesztését már nem bírod magadra vállalni.

Az írás nem az erősséged

Leblokkolsz, ha írásba kell foglalni a gondolataidat. Inkább beszélsz, csak tollat ne kelljen ragadnod.

Nem tudod, hogyan kell kulcsszavakra optimalizálni

Tudod, hogy fontosak a kulcsszavak, de nem tudod, hogyan bánj velük helyesen.

Nem vagy a szavak embere

Imádod a munkádat, a szakmádban profi vagy, de csak csinálni szereted, nem pedig beszélni róla.

Nem tudod, miről írj

Nem tudod, mi az, ami a látogatóidat is érdekli, és a Google szemében is értékes.

Nem tudod kezelni a weboldaladat

Admin felület, szövegfeltöltés, H tagek, képfeltöltés, Title, Meta description... mintha héber lenne számodra.

Kérdések a szövegírásról

Minden olyan információ, melynek célja a honlaplátogatók tájékoztatása a vállalkozásodról, a termékeidről és a szolgáltatásaidról. Tartalom pl. a honlapunkra írt blogbejegyzés is, de az Adatkezelési tájékoztató is.

A blogbejegyzéseiden keresztül bemutathatod a szakmai hozzáértésedet, és bizalmat építhetsz ki a látogatóidban. A Google rangsorolásban is jelentős szerepet kap a honlap tartalma, így minél több keresőoptimalizált, egyedi bejegyzés van a honlapodon, annál jobb eredményeket érhetsz el a keresőben.

Röviden: akcióterv felállítása egy kitűzött cél elérése érdekében. Bővebben: egy dokumentáció összeállítása arról, hogy mit szeretnél elérni a honlapoddal, a vállalkozásod mely területeit szeretnéd erősíteni a weboldalad tartalmával, milyen célközönséget szeretnél elérni a kommunikációddal, milyen kulcsszavakra szeretnél jó helyezést elérni a keresőben és mindezt milyen szövegekkel, mennyi idő alatt lehet elérni. 

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálásnak az a része, amely során szisztematikusan felkutatjuk és összeállítjuk azoknak a kulcsszavaknak a listáját, melyekre a célközönségünk keres, és amelyekre a honlapot rangsorolni szeretnénk.

Számtalan ismérve van egy keresőoptimalizált szövegnek, de a legfontosabb, hogy egy adott téma (kulcsszó) köré épül, megfelelően tagolt, egyedi és az olvasó kíváncsiságát teljes mértékben kielégíti az adott témában. Mindig szem előtt kell tartani, hogy nem a Google-nek, hanem elsősorban a látogatóinknak írunk.

Függ a szöveg hosszától, szakmaiságától és az előzetes konzultációktól, de általában a részletek letisztázását követő egy héten belül.

Igen, amennyiben ismered a weboldalad szövegszerkesztő felületét. Ha ilyen jellegű igényed van, akkor kérlek, jelezd a szerződéskötés előtt. Igaz, hogy ez csökkenti a szövegírás árát, de a nem megfelelő formátumban feltöltött szövegből adódó sikertelenségekért nem tudunk felelősséget vállalni.

Van néhány terület, amely nem egyeztethető össze a világnézetemmel, ezért ezekben nem vállalok szövegírást. Ilyen esetekben udvariasan visszautasítom a megkeresést. Emellett előfordulhat, hogy bizonyos témákban nincs megfelelő szakértelmem. A szövegírás vállalása ezekben az esetekben attól függ, hogy a megrendelő milyen mélységű és szakértelmű cikket szeretne, valamint mennyi háttéranyagot biztosít. Mindezt az adott helyzetben részletesen átbeszéljük.

Az ár függ a szöveg nagyságától és szakmaiságától. Mindez befolyásolja, hogy milyen mélyen kell belemélyedni a témába. Egy hosszú távú együttműködés esetén, amikor egy kidolgozott stratégia mentén haladunk a szövegírással, kedvezőbbek az árak, mint egy ad hoc bejegyzés elkészítésénél. Pontos árat a konkrét feladat ismeretében tudok adni. Az árajánlat nem kötelez szerződéskötésre.

A Google Search Console-ban a megcélzott kulcsszó és a szöveget tartalmazó URL keresőbeli helyezése, és a keresőből érkező látogatók száma nyomon követhető.

SEO szövegíráson töröd a fejed?

Nem vagy elégedett a honlapod szövegeivel? Vagy talán bővíteni szeretnéd a tartalmadat? Blogbejegyzésekkel szeretnél bizalmat kiépíteni a látogatóidban? Nagyobb forgalmat szeretnél a honlapodon? Ne késlekedj! Minél hamarabb belevágsz, annál hamarabb jönnek az eredmények.