Kategória: WordPress honlap

Sokan vannak ellene, de egyre többen mellette. A világon egyre elterjedtebb a használata, közel 80 millió weboldal használja. Igen, ez a WordPress honlap!

  • Nyílt forráskódú, bárki fejlesztheti (sokan ezt tekintik a hátrányának, hisz így sebezhetőbb, de bizonyos biztonsági óvintézkedésekkel ez elkerülhető.)
  • Folyamatosan fejlesztik, a frissítéseket mindig ingyenesen megkapod.
  • Felhasználóbarát kezelői felülettel rendelkezik.
  • Mindenre van megoldása. Mindegy mit szeretnél a honlapodon megjeleníteni, biztosan találsz rá valamilyen bővítményt, vagy kódot.
  • A WordPress oldalak reszponzívak, tehát igazodnak a különböző méretű kijelzőkhöz a felhasználói élmény romlása nélkül.
  • Keresőbarát felépítésű, így a Google is szereti, ami a SEO (keresőoptimalizálás) szempontjából nagyon fontos.

WordPress honlapok oldalamon olyan ismereteket osztok meg veled, amelyeket WordPress alapú honlapjaim készítésekor szereztem. Térj vissza többször, mert a WordPressel kapcsolatos tudástárat folyamatosan frissítem.

WordPress feltelepítve, sablonod kiválasztva és már alig várod, hogy belekezdj a honlapod felépítésébe. Mielőtt azonban belekezdenél, ne felejts el gyereksablont létrehozni. Lehet, most még azt sem tudod mit jelent a WordPress Child Theme, de a cikk végére meg fogod érteni, Read more…

Elhatároztad, hogy magadnak fogsz weboldalt készíteni? Megvásároltad a DIVI sablont, de még nem tudod, hogyan kell telepíteni? A DIVI telepítése nem ördöngös feladat. Most lépésről lépésre bemutatom a folyamatát, hogy minél hamarabb hozzá tudj fogni a honlapod építéséhez.

Ahhoz, hogy a Google barátságot kössön a honlapoddal és a találati listák elejére sorolja, alapos keresőoptimalizálást kell végezni rajta. Ha te is szeretnél egy keresőbarát honlap tulajdonosa lenni, akkor az alábbi SEO elemeket nem hagyhatod ki az oldaladról.

A vállalkozásod életében igazi mérföldkő a honlapod elkészítése. Ha célod, hogy bevételt is generáljon, akkor kialakításakor arra kell fókuszálnod, hogy mit szeretnének látni a látogatók, amikor az oldaladra kattintnak. Nézzük milyen a jó honlap a felhasználók szemében.

SEO fogalma

A SEO a search engine optimization angol kifejezés rövidítése. Szó szerinti fordítása: kereső motor optimalizálás, de magyarosan keresőoptimalizálásnak szoktuk nevezni. A SEO (keresőoptimalizálás) a honlapon végzett olyan tevékenységek összessége, melynek eredményeként a weboldal a keresőmotorok találati listáján magasabb helyezést ér el és ezáltal nagyobb látogatóforgalmat generál.