Canva képszerkesztő


Canva kepszerkeszto

Egy kép többet mond ezer szónál, tartja a mondás. Ha szeretnéd ütős cikkekkel, vagy közösségi média posztokkal erősíteni az online jelenléted, elkerülhetetlen az egyedi, figyelemfelkeltő képek használata. Ehhez viszont szükséged lesz egy jó képszerkesztőre. A lehetőségek tárháza széles, de én most az egyik legjobb, az ingyenesen is használható Canva képszerkesztő programot mutatom be.

Miért fontos a képek használata?

Bizonyára te is azt szeretnéd, hogy a honlapod a Google rangsor elejére kerüljön. A több látogató több érdeklődőt, több potenciális vevőt, ezáltal több bevétel generál neked. A keresőben elfoglalt helyed sok tényezőtől függ, amiket “A keresőbarát honlap kihagyhatatlan elemei” és a “Milyen a jó honlap? Így dönt a látogató” bejegyzésekben részletezek.  

A cikkeimben többször említem a felhasználói élményt, ami nagyban befolyásolja a Google-ban elfoglalt helyedet. Az a látogató, aki jól érzi magát a honlapodon, aki megkapja a kellő információt a kérdésére, bizalommal fog máskor is feléd fordulni.

És itt jön a képbe a kép. Mennyivel bizalomgerjesztőbb egy olyan honlap, ahol a szöveget ízlésesen beillesztett egyedi képek tesznek tagoltabbá, színesebbé és érthetőbbé! No éppen ezért van szükséged a Canva képszerkesztőre.

Miért válaszd a Canva képszerkesztőt?

 • Egy egyszerű regisztrációval azonnal használható.
 • Az ingyenes verzió is annyi mindent tud, hogy egy átlag felhasználónak nincs is többre szüksége.  
 • Magyar nyelven is elérhető, ami sokak számára megkönnyíti a használatát.
 • Online, így a fiókodat bárhonnan elérheted, ahol van internet.
 • Több száz, előre elkészített sablon közül válogathatsz, amiket kedved szerint átformálhatsz.
 • A Canva képbank több ezer ingyenesen felhasználható fotót tartalmaz.
 • Lehetőség van saját fotók feltöltésére is, amivel teljesen egyedivé varázsolhatod a sablonokat.
 • Nem kell hozzá grafikai tudás.
 • A program használata egyszerű.
 • A beépített súgó még inkább leegyszerűsíti a használatot.
 • Canva Design School azoknak, akik jobban bele szeretnének mélyedni a grafika és a dizájn rejtelmeibe. Ez azonban már csak angol nyelven érhető el.
 • Ha többre vágysz, mint az ingyenes Canva által kínált opciók, akkor áttérhetsz egy fizetős, bővített programra.
 • A Canva nem árul zsákbamacskát. A PRO verziót 30 napos próbahasználattal tesztelheted.

Mire használható a Canva képszerkesztő?

Az alábbi ábrán a programban található sablonok fajtáiból kapsz egy kis ízelítőt. Ráadásul ez az infokártya is a Canva képszerkesztővel készült.

Mit tud a Canva

Belépés a Canva képszerkesztő programba

A Canva képszerkesztő programba pofonegyszerű regisztrálni. Ha van Gmail fiókod, vagy Facebook-od, akkor egy kattintással be is tudsz lépni a programba, de egy email címmel is létrehozhatod a saját felhasználói fiókodat.

Canva-ingyenes-kepszerkeszto-belepes

A Canva képszerkesztő funkciói

Canva kezdőlap

Bejelentkezés után az alábbi nyitóoldal fogad. A bal oldali kezelősáv tartalmazza a fő menüpontokat, melyekbe belépve további almenüpontok következnek, egyszerű, logikus felépítésben.

Canva-kepszerkeszto-nyitooldal

Canva magyar nyelvre állítása

Amennyiben a nyitóoldal angol nyelven jelenik meg, akkor a bal felső sarokban, a felhasználóneved alatti legördülő menüben kattints az „Account settings” (Fiókbeállítás) pontra, majd a “Language” (nyelv) legördülő menüben válaszd ki a magyar nyelvet.

Canva magyar nyelvre állítása

Canva súgó

A jobb alsó sarokban egy részletes és logikusan egymásra épülő súgó segít, ha valamiben elakadtál.

Canva-kepszerkeszto-sugo

Canva sablonok

A „Sablonok” menüpont alatt több, mint ötvenezer előre elkészített sablon közül válogathatsz. Ezek – a könnyebb megtalálás érdekében – felhasználási terület szerint vannak csoportosítva. Ráadásul egy kereső is könnyíti a szűkítést.

Canva-kepszerkeszto-sablonok

Canva képszerkesztő fotótára

A “Fotók” menüpont alatt több ezer ingyenesen használható kép közül válogathatsz. A PRO verzióban használható képek egyedi jelölést kaptak.

Canva-kepszerkeszto-fotok

Saját fotók feltöltése a Canva képszerkesztő programba

Amennyiben a saját képeidet szeretnéd felhasználni bizonyos projektekhez, lehetőséged van a feltöltésére és bármely sablonba való beillesztésére a “Feltöltések” menüpont alatt.

Canva-kepszerkeszto-feltoltesek

Saját elkészített tervek

Az elkészített munkáidat a „Minden terved” menüpont alatt találod, amiket mappákba is rendezhetsz.

Canva-kepszerkeszto-sajat-tervek

Amint látod, a Canva képszerkesztő sokoldalú, ingyenes és felhasználóbarát program. No de a puding próbája az evés, így a következő cikkemben bevezetlek a használat rejtelmeibe is.

Kérdésed van? Tedd fel nyugodtan!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

SEO fogalma

A SEO a search engine optimization angol kifejezés rövidítése. Szó szerinti fordítása: kereső motor optimalizálás, de magyarosan keresőoptimalizálásnak szoktuk nevezni. A SEO (keresőoptimalizálás) a honlapon végzett olyan tevékenységek összessége, melynek eredményeként a weboldal a keresőmotorok találati listáján magasabb helyezést ér el és ezáltal nagyobb látogatóforgalmat generál.